Zwangerschaps-massage

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in je lichaam – zonder er altijd bewust van te zijn, ben je topsport aan het bedrijven! Zelfzorg is erg belangrijk; goed en gezond eten, genoeg bewegen, rust nemen…en regelmatig een massage! Massages helpen bij ontspanning en stimuleren de doorbloeding.

Doulapraktijk Tamelijk briljant masseert in de praktijkruimte in Alkmaar of aan huis in de regio Noord-Holland. Een volledige lichaamsmassage duurt circa 1,5 uur, deelmassages (rug, nek en schouders of benen en voeten) 45 minuten. Ik gebruik verwarmde basisolie en heb een selectie esoterische oliën waaruit je kunt kiezen.

Wat massage met een lijf kan doen, weet ik uit eigen ervaring; zelfs een eenvoudige aanraking kan al heerlijk ontspannend zijn. Ik overdrijf niet als ik zeg dat de gouden handen van mijn masseuse Soraya me door mijn eigen drie zwangerschappen geloodst hebben. Mijn massagetraining volgde ik bij Joyce Hoek-Pula van Embracing Birth.

Aanbod massages tijdens zwangerschap en in kraamtijd:

  • Ontspanningsmassage tijdens zwangerschap (circa 1,5 uur): 60 euro (op praktijk) / 75 euro (bij jou thuis).
  • Kraambedmassage (1 uur): 70 euro (bij jou thuis); na de bevalling is je lichaam letterlijk en figuurlijk open gegaan. Met een speciale kraambedmassage nodigen we je lijf weer uit te sluiten. Een fysiek, maar ook symbolisch ritueel om een bijzondere periode af te sluiten (en gewoon algeheel zalig om jezelf even goed te verwennen na al dat harde werken!)
  • Als je drie massages (bijvoorbeeld 2 in de zwangerschap en 1 na de bevalling) afneemt, krijg je 10% pakketkorting (totaalprijs afhankelijk van welke massages je kiest).

Massage na een miskraam of abortus

Soms loopt een zwangerschap anders dan je hoopt, of kies je om wat voor reden dan ook dat het afbreken van een zwangerschap de juiste beslissing voor jou is. Ook dan kan een massage het fysieke en mentale proces ondersteunen. Dit kan voorafgaand aan de miskraam of abortus (om het lichaam te ondersteunen de vrucht los te laten), of daarna (voor het fysieke en mentale herstel). Ik combineer ontspanningsmassage met elementen uit het sluitingsritueel (zie: na de bevalling). Deze massages vinden het liefst bij jou thuis plaats, maar uiteraard ben je ook welkom in mijn praktijk. De kosten zijn 70 euro voor circa 1,5 uur.

Algemene voorwaarden:

Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Castricum vraag ik een kilometervergoeding van 0,23 cent per kilometer (Alkmaar uitgezonderd). Boekingen kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *