Doula-steun voor jou

Doula-steun voor jou

Het vrouwenlijf is tamelijk briljant. Ook dat van jou. Jouw lichaam dat nieuw leven maakt, baart, voedt, troost en liefheeft – een baby krijgen is zonder twijfel het meest bijzondere ‘normale’ dat je in je leven meemaakt. Oók als het je tweede, derde of vierde zwangerschap is.

Doulapraktijk tamelijk briljant biedt niet-medische steun voor, tijdens en na de bevalling in de regio Noord-Holland. Zo kan jij onderzoeken wat je belangrijk vindt, geïnformeerde keuzes maken en in vertrouwen bevallen. Uit onderzoek blijkt dat een doula bijdraagt aan meer zelfvertrouwen, minder verzoeken om pijnbestrijding, minder complicaties en minder ‘baby blues’ na de bevalling. Gun jij jezelf deze extra praktische, mentale en fysieke steun in deze prachtige, spannende, leuke, gekke, intense periode? Laten we dan samen in een vrijblijvende kennismaking verkennen wat bij jou past.

Als doula ben ik:

  • Jouw luisterend oor, uitzoekchef, coach en persoonlijke zwangerschapsbegeleider. We ontmoeten elkaar voor de bevalling minstens drie keer in sessies van 2 a 3 uur. Daarnaast is er onbeperkt contact via telefoon en Whatsapp.
  • Iemand met wie je stap-voor-stap keuzes en mogelijkheden doorneemt om zo je persoonlijke bevalwensen in kaart te brengen. Ik kan mee naar je verloskundige of gynaecoloog als je deze wensen gaat bespreken.
  • Je masseur; je krijgt een heerlijke zwangerschapsmassage van anderhalf uur (bij jou thuis of op mijn praktijk in Alkmaar).
  • Degene die jou en je partner kan klaarstomen voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling; ik geef jullie al mijn tips en trucs om van jouw bevalling een positieve ervaring te maken.
  • Vanaf 37 weken zwangerschap 24/7 voor je beschikbaar; als de bevalling begint, ben ik binnen anderhalf uur bij je en vertrek ik pas weer als de baby een paar uur oud is. Tijdens de bevalling zal ik er alles aan doen de rust te bewaren. Ik zal je moed inspreken, je partner steunen, naar je luisteren of je gerust te stellen. Ik help met ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen en grenzen en wensen bewaken.
  • In de kraamtijd onbeperkt beschikbaar per telefoon of Whatsapp. Na ongeveer een maand kom ik langs voor ons afsluitende gesprek waarbij we de bevalling uitgebreid nabespreken.
  • Ook na het vertrek van de kraamverzorgende in te huren om je kraamperiode zo rustig mogelijk te laten verlopen. Ik neem je alles uit handen, zodat jij kunt rusten en knuffelen met je baby.

Vrouwen die zeker willen weten dat er één vertrouwd iemand is van A tot Z, die het zichzelf gunnen om zelf het middelpunt van hun zwangerschap en bevalling te zijn, die vertroeteld, gesteund en gekoesterd willen worden. Vrouwen met een trauma van een eerdere bevalling, met een verleden van seksueel misbruik of psychische stoornis, zwangeren die een baby dragen voor een ander, regenbooggezinnen, alleenstaanden, vluchtelingenvrouwen, en álle andere vrouwen die om wat voor reden dan ook wat extra steun voor, tijdens en na de bevalling willen: ik ben er voor jou.

Doulapraktijk Tamelijk briljant biedt 3 pakketten aan: basis, uitgebreid en last-minute. Alle pakketten zijn op maat aan te passen aan jouw behoeften. Daarnaast is er een á la carte menu voor losse consulten en diensten. Alle informatie daarover staat hier.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial