Doula steun

Doulapraktijk Tamelijk briljant biedt steun voor, tijdens en na de bevalling. Zo kan jij onderzoeken wat je belangrijk vindt, geïnformeerde keuzes maken en in vertrouwen bevallen. Een doula draagt bij aan meer zelfvertrouwen, minder complicaties en verzoeken om pijnbestrijding en minder ‘baby blues’ na de bevalling.

Als doula ben ik:

 • Jouw luisterend oor, uitzoekchef, coach en persoonlijke zwangerschapsbegeleider. We ontmoeten elkaar voor de bevalling minstens drie keer in sessies van 2 a 3 uur. Daarnaast is er onbeperkt contact via telefoon en Whatsapp.
 • Iemand met wie je stap-voor-stap keuzes en mogelijkheden doorneemt om zo je persoonlijke bevalwensen in kaart te brengen. Ik kan mee naar je verloskundige of gynaecoloog als je deze wensen gaat bespreken.
 • Je masseur; je krijgt een heerlijke zwangerschapsmassage van anderhalf uur (bij jou thuis of op mijn praktijk in Alkmaar).
 • Degene die jou en je partner kan klaarstomen voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling; ik geef jullie al mijn tips en trucs om van jouw bevalling een positieve ervaring te maken.
 • Vanaf 37 weken zwangerschap 24/7 voor je beschikbaar; als de bevalling begint, ben ik binnen anderhalf uur bij je en vertrek ik pas weer als de baby een paar uur oud is. Tijdens de bevalling zal ik er alles aan doen de rust te bewaren. Ik zal je moed inspreken, je partner steunen, naar je luisteren of je gerust te stellen. Ik help met ontspanning (massage), ademhaling, bevalhoudingen en grenzen en wensen bewaken.
 • In de kraamtijd beschikbaar per telefoon of Whatsapp. Na ongeveer een maand kom ik langs voor ons afsluitende gesprek waarbij we de bevalling uitgebreid nabespreken.
 • Ook na het vertrek van de kraamverzorgende in te huren om je kraamperiode zo rustig mogelijk te laten verlopen. Ik neem je alles uit handen, zodat jij kunt rusten en knuffelen met je baby.

Alle pakketten zijn op maat aan te passen, zodat het perfect past bij jouw behoeften. Om je toch een idee te geven van wat er zoal mogelijk is, heb ik deze pakketten samengesteld (alle prijzen zijn inclusief btw):

Het goed geregeld-pakket:

 • Een vrijblijvende kennismaking (1 uur)
 • Een uitgebreide intake waarin we jouw wensen, verwachtingen en (eventuele) angsten en onzekerheden in kaart brengen
 • Hulp bij het op papier zetten van jouw geboortewensen en het oefenen (met partner) van technieken die de pijn kunnen verlichten
 • Vijftig procent korting op de eendaagse cursus Simpelweg bevallen.
 • 24/7 bereikbaar vanaf 37 weken zwangerschap
 • Continue begeleiding en steun tijdens de bevalling
 • Ongeveer een maand na de bevalling zien we elkaar om de bevalling uitgebreid te bespreken. In de kraamperiode ben ik beschikbaar voor vragen via whatsapp, telefoon, mail of Skype

De prijs voor dit pakket is 795 euro

Het doe mij alles maar-pakket

 • Zoals hierboven, plus:
 • Een extra consult naar behoefte; Spinning Babies, massage, een coachingsgesprek, mee naar gynaecoloog of verloskundige (zie extra diensten)
 • Een gebonden geboorteverslag (met jullie zelf gemaakte foto’s als die er zijn)
 • Extra postnatale steun na de bevalling: ik kom 2×3 uur aan huis nadat de kraamverzorgende vertrokken is. In die 6 uur kan ik licht huishoudelijk werk doen, voor je koken en boodschappen doen, de zorg voor oudere kinderen uit handen nemen, of even de baby verzorgen zodat jij kunt slapen of douchen (geloof me, dat is een luxe soms!)

De prijs voor dit pakket is 995 euro

Het nog nét op tijd-pakket

Er kunnen tig redenen zijn waarom je pas heel laat besluit een doula in te vliegen. Ook in die laatste fase, vanaf 36 weken zwangerschap, wil ik er graag voor je zijn:

 • Een uitgebreid gesprek intake waarin we jouw wensen, verwachtingen en (eventuele) angsten en onzekerheden in kaart brengen (2/3 uur)
 • 24/7 bereikbaar vanaf 37 weken zwangerschap
 • Continue begeleiding en steun tijdens de bevalling
 • Ongeveer een maand na de bevalling zien we elkaar om de bevalling uitgebreid te bespreken. In de kraamperiode ben ik beschikbaar voor vragen via whatsapp, telefoon, mail of Skype.

De prijs voor dit pakket is 400 euro

Extra diensten

Soms heb je nét iets extra’s nodig, dat kan ik uiteraard bieden. Of je kiest niet voor een volledige doula-begeleiding, maar wilt toch graag mijn hulp bij een bepaald onderwerp. (Bijna) alles kan, denk aan:

 • Mee naar verloskundige of gynaecoloog (bijvoorbeeld als je vastloopt bij het maken van afspraken, je en spannend gesprek hebt of je geboorteplan gaat bespreken)
 • Opstellen van je geboorteplan
 • Coachingsgesprek (bijvoorbeeld over angst, negatieve gevoelens of het verwerken van een eerdere nare ervaring)

De kosten voor een los consult is 80 euro

Mijn algemene voorwaarden:

 • Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Castricum vraag ik een kilometervergoeding van 0,23 cent per kilometer.
 • Eventuele onkosten (bijvoorbeeld reiskosten en parkeren) breng ik apart in rekening (in overleg uiteraard)
 • Als je mij kiest als doula, tekenen we beiden een contract zodat de verwachtingen over en weer duidelijk zijn. Na boeking, vraag ik een aanbetaling van 100 euro. Voor het restant van de pakketprijs (uitgezonderd postpartum pakketten) ontvang je rond de 37e week van je zwangerschap een factuur.
 • Massages en coachingssessies dienen vooraf of contant na afloop van de sessie betaald te worden.
 • Ik zal 24 uur per dag bereikbaar zijn vanaf drie weken voor de uitgerekende datum tot en met de dag van de bevalling. Dat betekent dat ik mijn mobiele telefoon altijd bij mij zal dragen. Als ik op meer dan twee uur reisafstand ben, zal ik je hierover informeren.
 • Mocht de bevalling plaatsvinden voor de à terme periode, dan doe ik mijn uiterste best om toch bij de bevalling te kunnen zijn.
 • Ik werk met een vaste back-up doula, Marijke de Jong van praktijk On Cloud nine, die ik 100% vertrouw en die in geval van mijn afwezigheid (ziekte, vooraf geplande vakantie, overmacht) beschikbaar is om je te onvoorwaardelijk te steunen tijdens je bevalling. Als vooraf bekend is dat ik een aantal dagen rond je uitgerekende datum niet ben, dan ontmoet je Marijke in je zwangerschap. Ik vraag jou om toestemming om je geboorteplan en relevante gegevens met haar te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *