Zwangerschaps-cursus

Simpelweg bevallen is dé rechttoe-rechtaan zwangerschapscursus in de regio Noord-Holland. Gegarandeerd vrij van flauwekul. In 1 dag stomen we jou en je partner klaar voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling. Het programma zit bommetje vol evidence based informatie, praktische tips en veel oefeningen.

‘Simpelweg’ in de naam van de cursus betekent niet dat het allemaal maar gewoontjes is, dat bevallen. Integendeel: een lichaam dat in negen maanden een kind maakt, groeit, baart en daarna voedt: dat is toch het meest waanzinnige ‘gewone’ dat je in een leven meemaakt?!
Simpelweg staat voor doe maar normaal, voor wars van poeha en dingen benoemen zoals ze zijn. Wij geloven niet dat er één soort bevalling de beste is, wél dat alle vrouwen het recht hebben op de juiste informatie op basis waarvan zij zelf kunnen kiezen wat bij hen past. Wij geloven dat de geboorte van je kind iets kan zijn waar je met trots op terugkijkt, en hopen dat je na deze cursus vol zelfvertrouwen keuzes kunt maken en de bevalling krijgt die voor jou precies goed voelt.

In hapklare brokken behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Goed voor jezelf zorgen tijdens je zwangerschap; voeding, beweging, rust en ontspanning
  • Nut en noodzaak van een geboorteplan; keuzes en opties en hoe je daarin je eigen weg vindt
  • De bevalling; het hormonencircus, verschillende fases en wat je zelf kunt doen om de boel soepel te laten verlopen
  • Pijn; de mindset van een marathonloper en hoe je partner je keihard in je heupen gaat knijpen en je dat nog fijn vindt ook
  • De ontmoeting met je baby; het gouden uur, elkaar besnuffelen en teentjes tellen
  • Een ontspannen kraamtijd; rust nemen, hulp vragen, vallen en opstaan en de ‘babyblues’

De kosten voor deze dag zijn 149,- per stel. Dit is inclusief lunch, een goed gevulde goodiebag en een reader. Er is plaats voor 4 stellen. Geen partner? Dan ben je uiteraard ook welkom (voor 99,-). Liever privé en in je eigen vertrouwde omgeving? Dat kan uiteraard ook. Een 1-op-1 cursus kost 199 euro.

*Doula-klanten krijgen 50% korting op de cursusprijs*

Aanmelden kan via doula@annemiekverbeek.nl. Na aanmelding ontvang je de algemene voorwaarden en een tikkie voor de betaling. Na betaling is je inschrijving definitief. We raden de cursus aan voor zwangeren vanaf 28 weken. Eerder mag natuurlijk ook, maar onze ervaring leert dat je rond deze termijn het meest actief bezig bent met de aanstaande bevalling.

De eerstvolgende cursusdata in 2019 staat op onze Facebook-pagina.

Verzekering:

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat deze cursus onder ‘zwangerschapscursus’ (gedeeltelijk) vergoed wordt. Je kunt de daarvoor benodigde AGB code bij mij opvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *