Blog; hersenspinsels

5 februari 2019 –

Meghan heeft een doula – is dat goed nieuws voor de bekendheid van doula’s? Die vraag zie ik de laatste dagen veel voorbijkomen bij collega’s. En ik zat er zelf ook over na te denken: ja, mijn hart maakte een sprongetje toen ik het las. Maar daarna dacht ik ook: hoop niet dat nu het beeld ontstaat dat doula’s alleen voor welgestelde vrouwen zijn, dat het een soort luxedienst is. Vrouwen vrouwen steunen tijdens de bevalling, is niet nieuw. Dat doen we al eeuwen en zullen we, hopelijk, nog eeuwen blijven doen. Elke vrouw zou zich tijdens haar bevalling een koningin (of hertogin) moeten voelen!

4 februari 2019 –

Het verhaal van hoe ik aan mijn bedrijfsnaam kom, blijft leuk. Er was een bijzondere bevalling, waar ik een verslagje van op Facebook plaatste. Het laatste zinnetje in dat bericht – het vrouwenlijf is tamelijk briljant – bleef hangen bij Tirza van @lentezoet. Of ze er een versje van mocht maken. Ja duh! Ik ben groot fan van Tirza haar woordkunsten, waarmee ze in een paar rake zinnen de kern weet te raken. Zo ook met dit versje?
Toen ik aan het nadenken was over een goede naam voor mijn doulapraktijk, kwam ik steeds terug op die twee woorden – tamelijk briljant. Want dat is het vrouwenlijf honderd procent zeker. Ik weer bellen met Tirza, omdat ik twijfelde (te vaag? Te ‘lollig’?), en zij zei alleen maar: ‘Volgens mij weet je het antwoord al’. Kogel. Kerk. Bedrijfsnaam geboren?